FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela 20. andragoška škola u Opatiji

OPATIJA-26.siječnja 2006. (Hina) Dvadeseta andragoška škola, nakojoj sudjeluje 50-ak sudionika, počela je danas u Opatiji.
OPATIJA-26.siječnja 2006. (Hina) Dvadeseta andragoška škola, na kojoj sudjeluje 50-ak sudionika, počela je danas u Opatiji.

Andragogija se bavi obrazovanjem, odnosno cjeloživotnim učenjem odraslih.Trodnevni skup organiziralo je Hrvatsko andragoško društvo, a pokrovitelj je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Sudionici će raspravljati o mogućnostima povlačenja novčane potpore iz predpristupnih fondova EU-a za cjeloživotno obrazovanje, o praktičnoj nastavi u sustavu strukovnog obrazovanja mladeži i odraslih, o obrazovanju nezaposlenih za tržište rada te informatizaciji i sjedinjavanju podataka o školama u tom sustavu i njihovim korisnicima.

Na početku rada skupa državni tajnik za srednjoškolsko obrazovanje Želimir Janjić je iz osnova prijedloga zakona o obrazovanju odraslih u izradbi najvažnijim ocijenio uspostavu vladine agencije za cjeloživotno učenje, t.j. ustanove koja će se baviti svim pitanjima te djelatnosti.

Janjić je najavio da će prijedlog zakona biti dovršen za desetak dana i nakon toga predan nadležnim ministarstvima na doradbu.

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙