FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak predstavnika članica NATO-a i Partnerstva za mir u Zagrebu

ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Glavna planska konferencija nakojoj sudjeluje oko 250 predstavnika iz 42 zemlje članice NATO-a iPartnerstva za mir (PfP) počela je danas u zagrebačkom hotelu"Westinu".
ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Glavna planska konferencija na kojoj sudjeluje oko 250 predstavnika iz 42 zemlje članice NATO-a i Partnerstva za mir (PfP) počela je danas u zagrebačkom hotelu "Westinu".

Konferencija je uvod u međunarodnu vojnu vježbu "Combined Endeavor 2006" u svibnju ove godine u Baumholderu u Njemačkoj, a obuhvaća planiranje, ispitivanje i dokumentiranje usklađenosti strateških i taktičkih komunikacijsko-informacijskih sustava između NATO-a i PfP-a.

Provodi se pod pokroviteljstvom američkog Zapovjedništva za Europu (USEUCOM) u duhu Partnerstva za mir, a organizator je Uprava za zapovjedne informacijsko-komunikacijske sustave Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Državni tajnik u Ministarstvu obrane Mate Raboteg izjavio je novinarima nakon početka konferencije da je Hrvatskoj, koja očekuje primanje u NATO, velika čast što je organizator skupa koji priprema vježbu toga vojnog saveza. Ovo su redoviti skupovi na kojima stručnjaci utvrđuju postupke s raznim vrstama opreme u tijeku vježbe.

Upitan o stanju komunikacijske opreme u hrvatskim Oružanim snagama, Raboteg je ocijenio da se Hrvatska u tom dijelu najviše približila ispunjavanju uvjeta za ulazak u NATO.

Ovih se dana čuje kako je naša oprema stara i kako tu nismo napredovali, ali mogu reći da su naša komunikacijska oprema i sustavi kvalitetni, a počeli smo i domaću proizvodnju kvalitetnih komunikacijskih sustava, naglasio je.

Na novinarski upit o tzv. raketnoj aferi Raboteg je odgovorio da je cilj MORH-a, koji je pokrenuo istragu o tom slučaju, odnosno prijavio Državnom odvjetništvu, da se raskrinka kriminal i kazne krivci. Naša je odgovornost da se cijela ta afera završi, u koju ova Vlada nije bila uključena, a u interesu nam je da se kazni svako moguće počinjeno kažnjivo djelo, istaknuo je, uz ostalo, Reboteg.

Ovih dana u javnosti je izišla informacija da je prije četiri godine iz MORH-a ukradeno pet tisuća raketa, koje je navodno Makedoniji prodala Alatnica "Đure Đakovića" te da je taj slučaj Državnom odvjetništvu prijavio ministar obrane Berislav Rončević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙