FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Otvoren simpozij o relativizmu

RIJEKA,19. siječnja 2006.(Hina) U Sveučilišnoj knjižnici u Rijecidanas je u sklopu 1. biennala kvadrilaterale otvoren simpozij orelativizmu, na kojem sudjeluju znanstvenici iz Hrvatske, Slovenije,Italije i Madžarske.
RIJEKA,19. siječnja 2006.(Hina) U Sveučilišnoj knjižnici u Rijeci danas je u sklopu 1. biennala kvadrilaterale otvoren simpozij o relativizmu, na kojem sudjeluju znanstvenici iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Madžarske.

Osim profesora Filozofskog fakulteta u Rijeci, koji je s Muzejem moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci suorganizator skupa, Elvija Baccarinija, Nikole Petkovića, Snježane Prijić-Samardžije i Borana Berčića, predavači su Petar Szegedi sa Sveučilišta Eotvos iz Budimpešte, Vojko Strahovnik s Filozofskog fakulteta u Ljubljani i Gianfranco Pellegrini sa Sveučilišta LUISS iz Rima.

Prof. Elvio Baccarini u uvodnom je predavanju naveo da je relativizam, općenito govoreći, mišljenje po kojem nema općih mjerila vrjednovanja, već postoje samo ona koja određuju pojedinci ili zajednice. Rasprava o relativizmu je u samu središtu sadašnjeg promišljanja zapadnjačke civilizacije, drži Baccarini.

Na skupu će znanstvenici govoriti o pojedinim aspektima relativizma, poput moralnog relativizma ili relativizma umjetnosti.

Danas počinje i Konvencija izdavača umjetničkih časopisa s područja Hrvatske, Slovenije, Madžarske i Italije, s namjerom da se, kako je rekao ravnatelj MMSU-a Branko Franceschi, otvore kanali informiranja o novostima u vizualnim umjetnostima u tim zemljama.

Oba skupa završavaju sutra, a održavaju se u sklopu 1. biennala kvadrilaterale, utemeljena na diplomatskoj inicijativi kulturnog povezivanja četiriju susjednih država.

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙