FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč: Završen 11. forum zemalja srednje i istočne Europe

BEČ, , 18. siječnja 2006. (Hina) - Jedanaesti forum zemalja srednje iistočne Europe završio je u srijedu u Beču okupivši visoke dužnosnikezemalja srednje i istočne Europe, predstavnike privatnog ifinancijskog sektora, djelatnike europskih i svjetskih banaka i drugihfinancijskih institucija i korporacija, te vodeće ulagače u regiji.
BEČ, , 18. siječnja 2006. (Hina) - Jedanaesti forum zemalja srednje i istočne Europe završio je u srijedu u Beču okupivši visoke dužnosnike zemalja srednje i istočne Europe, predstavnike privatnog i financijskog sektora, djelatnike europskih i svjetskih banaka i drugih financijskih institucija i korporacija, te vodeće ulagače u regiji.

Tema "Osiguranje i povećanje konkurentnosti" privukla je veliku pozornost sudionika skupa, a u raspravi je bilo riječi i o tome kako povećati natjecateljsko ozračje u zemljama jugoistočne Europe, što je, kako je istaknuto, pretpostavka za jačanje njihova gospodarskoga razvitka.

Jedna od tema bila je i proširenje Europske unije. U raspravi je istaknuto kako je budućnost zemalja srednje i istočne Europe vezana za budućnost Europske unije, ali da put ovisi o vlastitim dostignućima.

Tradicionalni godišnji susret Zapada i Istoka Europe u Beču, koji je ove godine okupio oko 900 sudionika, prema ocjeni zamjenika guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića, bio je vrlo koristan. "Ovakvi su skupovi prigoda za predstavljanje države iz koje se dolazi, za promidžbu i gospodarsku diplomaciju, ali i prigoda da se saznaju najnovija kretanja na tržištima tih zemalja", rekao je Vujčić.

Jedanaesti forum zemalja srednje i istočne Europe bio je prigoda za uspostavu novih kontakata i dogovora o budućoj suradnji i ulaganjima, s obzirom da investitori uvijek žele biti dobro obaviješteni o događajima u državi u koju ulažu ili razmišljaju o mogućoj destinaciji za svoje investicije. Taj godišnji skup održan je u organizaciji jednoga od vodećih i najutjecajnijih londonskih financijskih časopisa Euromoney, u suradnji s Bankom Austrija - Credit Anstalt.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙