FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen Poslovni klub kulturnog turizma HGK

ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Radi omogućavanja boljeg protokainformacija i promocije kulturno-turističkih proizvoda Zajednica zakulturni turizam Hrvatske gospodarske komore (HGK) osnovala je'Poslovni klub kulturnog turizma', koji je osmišljen kao burza ideja imjesto povezivanja, prostor za redovito mjesečno sastajanje iprezentaciju najkvalitetnijih projekata iz kulturnog turizma.
ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Radi omogućavanja boljeg protoka informacija i promocije kulturno-turističkih proizvoda Zajednica za kulturni turizam Hrvatske gospodarske komore (HGK) osnovala je 'Poslovni klub kulturnog turizma', koji je osmišljen kao burza ideja i mjesto povezivanja, prostor za redovito mjesečno sastajanje i prezentaciju najkvalitetnijih projekata iz kulturnog turizma.

Rekla je to na današnjoj konferenciji za novinare direktorica tog sektora Ondina Šegvić te dodala da će se u Poslovnom klubu, svake posljednje srijede u mjesecu, članovima Zajednice i medijima predstavljati uspješni, kreativni projekti kao primjeri na kojima treba učiti.

Neki od sljedećih događaja koji će biti predstavljeni u Poslovnom klubu su aktivnosti Muzeja Hrvatskog zagorja - Viteški turnir, Špancirfest, Dani Andautonije te Kuća o Batani.

Prema riječima predsjednika Zajednice kulturnog turizma HGK Tomislava Šole, kulturna komponenta u turističkoj ponudi trenutno je marginalizirana. Afirmacija kulture u turističkoj industriji treba se temeljiti na kvaliteti tako da ne postane isključivo roba, u čemu je nužna suradnja znanosti, odnosno kulturnih institucija i gospodarstva.

Zajednica za kulturni turizam HGK zadužena je za poticanje razvoja kulturnoga turističkog proizvoda na nacionalnoj i regionalnim razinama, a za sada je čine grupacija putničkih agencija, muzejskog turizma, za arheološki turizam te za interpretaciju baštine.

Ondina Šegvić je naglasila kako se priprema i osnivanje grupacija povijesnog i tradicijskog smještaja, povijesnih dvorana za seminare, kongrese i skupove te kreativnog turizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙