FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik OPEC-a ocijenio da nema potrebe za smanjenjem proizvodnje

DAVOS, 26. siječnja 2006. (Hina/AP) - Predsjednik Organizacijezemalja-izvoznica nafte (OPEC), nigerijski ministar za naftu EdmundDaukoru izjavio je u četvrtak da ne vidi razloga za smanjenjeproizvodnje na predstojećem ministarskom sastanku, zakazanom 31.siječnja u Beču.
DAVOS, 26. siječnja 2006. (Hina/AP) - Predsjednik Organizacije zemalja-izvoznica nafte (OPEC), nigerijski ministar za naftu Edmund Daukoru izjavio je u četvrtak da ne vidi razloga za smanjenje proizvodnje na predstojećem ministarskom sastanku, zakazanom 31. siječnja u Beču.

Daukoru je u razgovoru za TV-postaju specijaliziranu za gospodarske vijesti CNBC izjavio da je "cijena visoka, prekoračila je 60 dolara, i OPEC smatra da tržište ima dobru potporu".

Očekuje se da će naftni kartel razmotriti svoju proizvodnu politiku u kontekstu bojazni od potencijala za pad cijena u razdoblju pada potražnje u drugom tromjesečju.

Saudijski ministar za naftu Ali al-Naimi izjavio je početkom ovog tjedna da po njegovoj ocjeni nema razloga za promjenu proizvodne politike, posebno u uvjetima visokih cijena.

Bojazni vezane za sigurnost isporuke iz Nigerije i spora Irana i međunarodne zajednice oko iranskog nuklearnog programa podigle su proteklih dana na najvišu razinu u protekla četiri mjeseca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙