FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pismo od Egipta do Slovenije putovalo više od dvije godine

LJUBLJANA,26. siječnja 2006.(Hina) - Pošiljka sa nagradom koju je jednadjevojčica osvojila na međunarodnom natječaju "Egipat viđen dječjimočima" više je od dvije godine putovala svijetom zbog nepravilneadrese.
LJUBLJANA,26. siječnja 2006.(Hina) - Pošiljka sa nagradom koju je jedna djevojčica osvojila na međunarodnom natječaju "Egipat viđen dječjim očima" više je od dvije godine putovala svijetom zbog nepravilne adrese.

Poštanska odiseja završena je tek kad je netko dešifrirao da je država "Solvenige", kako je pisalo na omotnici, zapravo Slovenija.

"Iznenadilo me je kad sam otvorila omotnicu i u crvenoj kutijici vidjela zlatnu medalju", kazala je sretna primateljica, Lea Žitnik iz Maribora kojoj je sada 7 godina. Ne manje iznenađeni bili i roditelji dok se nisu sjetili da su Leini crteži iz vrtića 2003. godine bili poslani na jedan međunarodni natječaj u Kairo.

Dok se pismo s medaljom prebacivalo iz vreće u vreću i zbunjivalo poštare, u Leinom se svijetu mnogo toga promijenilo. Već pohađa drugi razred devetljetke, dobila je brata, a piramide i deve crta mnogo vještije nego u vrtiću.

"Nitko u razredu nije vjerovao da sam dobila medalju, ali učiteljica jest", rekla je Lea za mariborski list "Večer" i otkrila da želi posjetiti Egipat što prije, osobito zbog "onih groznih mumija".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙