FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Ugrožena prodaja suvenira

LJUBLJANA,10. siječnja 2006.(Hina) - Nejasnoće oko zakona kojim je uSloveniji od početka ove godine ograničen rad trgovina nedjeljomugrožava prodaju turističkih suvenira i drugih proizvoda na Bledu i umarijanskom svetilištu Brezju, gdje se najviše turista i vjernikaokuplja nedjeljom i kad je najveći promet.
LJUBLJANA,10. siječnja 2006.(Hina) - Nejasnoće oko zakona kojim je u Sloveniji od početka ove godine ograničen rad trgovina nedjeljom ugrožava prodaju turističkih suvenira i drugih proizvoda na Bledu i u marijanskom svetilištu Brezju, gdje se najviše turista i vjernika okuplja nedjeljom i kad je najveći promet.

"Trgovci u Bledu najviše prodaju nedjeljom, ova situacija je katastrofalna", rekla je za mariborski list "Večer" direktorica Turističke zajednice Bled Eva Štravs Podlogar.

"Promet nam je u ove dvije nedjelje 90 posto manji nego što smo očekivali", rekla je za isti list tajnica Turističkog društva Brezje Marinka Kavčič koja upozorava da trenutačno prodavači na štandovima koji prodaju vjerske suvenire i druge predmete nedjeljom i praznikom ne smiju raditi.

Zakon koji je na snazi od početka godine izuzimao je doduše od ograničenja rada nedjeljom turističke centre i mjesta vjerskih hodočašća, ali te odredbe trenutačno nisu operativne jer je Državno vijeće, jedna vrsta gornjeg doma parlamenta, na to uložilo suspenzivni veto.

Zato se očekuje da će parlament izmjenama zakona, koji propisuje da trgovine smiju raditi samo ukupno deset dana praznika i nedjelja u godini, dati objašnjenja i izmjene kojima će rad trgovina u turističkim središtima i na mjestima vjerskih okupljanja biti dopušten.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙