FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janša upozorio na probleme s plinom iz "Sovjetskog saveza"

LJUBLJANA,4. siječnja 2006.(Hina) - Slovenskom premijeru Janezu Janšidogodio se u srijedu lapsus linguae, kada je pred šezdesetakdiplomatskih službenika svoje države, koji su se okupili na Brdu kodKranja na redovnim konzultacijama, Rusku federaciju preimenovao u"Sovjetski savez".
LJUBLJANA,4. siječnja 2006.(Hina) - Slovenskom premijeru Janezu Janši dogodio se u srijedu lapsus linguae, kada je pred šezdesetak diplomatskih službenika svoje države, koji su se okupili na Brdu kod Kranja na redovnim konzultacijama, Rusku federaciju preimenovao u "Sovjetski savez".

Za razliku od svog ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela koji je čitao tekst o slovenskoj vanjskoj politici i njenim prioritetima, premijer je govorio bez napisanog predloška. U osvrtu na energetsku politiku Europske unije i nedavne probleme s plinovodom koji iz Rusije vodi preko Ukrajine, Janša je istaknuo da bi EU morala jedinstveno nastupati prema "Sovjetskom savezu", te da u Bruxellesu postoji nezadovoljstvo jednostranim energetskim dogovorima koje s tom zemljom sklapaju pojedine veće članice, pri čemu je spomenuo Njemačku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙