FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Juha od svinjske glave lijek protiv mamurluka

LJUBLJANA,28. prosinca 2005.(Hina) - Juha od svinjske glave u koju sena kraju kuhanja doda čašica kiselog vina ili octa najbolji je lijekprotiv mamurluka - barem u Sloveniji, gdje je svoj recept za to jelo ublagdanskim danima koje obično prati neumjereno konzumiranje alkoholadao i najslavniji kuhar "na sunčanoj strani Alpa".
LJUBLJANA,28. prosinca 2005.(Hina) - Juha od svinjske glave u koju se na kraju kuhanja doda čašica kiselog vina ili octa najbolji je lijek protiv mamurluka - barem u Sloveniji, gdje je svoj recept za to jelo u blagdanskim danima koje obično prati neumjereno konzumiranje alkohola dao i najslavniji kuhar "na sunčanoj strani Alpa".

Slavko Adamlje koji u Ljubljani ima gostionicu "Hana", svoj je zanat u mlađim danima usavršio u pariškom hotelu "Ritz", dobitnik je zlatne kuhače s kuharske olimpijade u Frankfurtu 1988. godine i autor najpoznatijih slovenskih kuharica.

Kako je ispričao za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV, najbolji recept protiv mamurluka je slovenska kisela juha od svinjske glave (a mogu se dodati i svinjske nogice). 60 dkg takvog mesa najprije se napola skuha sa zelenjem za juhu, a onda nareže na kockice i kuha još jedan sat nakon što smo u nju stavili klasičnu zapršku.

U juhu se na kraju kuhanja dodaje čašica vina ili octa, a sve se može začiniti i kiselim vrhnjem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙