FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran napao Blaira zbog komentara o konferenciji o holokaustu

TEHERAN, 24. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Glasnogovornik iranskogministarstva vanjskih poslova zauzeo se u utorak za održavanjekonferencije o holokaustu u Iranu i optužio za netolerantnostbritanskoga premijera Tonyja Blaira koji je taj sastanak nazvao"šokantnim, smiješnim i glupim".
TEHERAN, 24. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova zauzeo se u utorak za održavanje konferencije o holokaustu u Iranu i optužio za netolerantnost britanskoga premijera Tonyja Blaira koji je taj sastanak nazvao "šokantnim, smiješnim i glupim".

"Blairove izjave vrijeđaju građane svijeta", izjavio je Hamid Reza Assefi u priopćenju koje je prenijela agencija Isna, dodajući kako se oni koji brane prava žrtava holokausta "sada moraju naučiti slušati druge".

"Zašto u doba komunikacija branitelji globalizacije kao u Srednjem vijeku ustraju na jednostranim stajalištima i žele da globalno selo čuje samo jedan glas", tražio je Assefi. "Treba poslušati sve opcije i izabrati najbolju", dodao je.

Assefi je rekao da je zbog "slijepoga fanatizma i političkih interesa, ali bez ikakve logike" Zapad pokušao blokirati znanstveno istraživanje o holokaustu i, kako je rekao, "pokušaj traženja istine".

Iransko ministarstvo vanjskih poslova najavilo je 15. siječnja da će u Teheranu organizirati "znanstveni seminar o holokaustu" kako bi se objasnile "stvarne dimenzije holokausta".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙