FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CNN se ispričao Iranu

WASHINGTON, 16. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Američka TV postaja CNN,kojoj je u Iranu ukinuta akreditacija zbog krivo prevedene izjavepredsjednika Mahmuda Ahmadinedžada, u ponedjeljak se ispričala zbog"pogreške u prijevodu" istovremeno izrazivši svoje razočaranje zbog"mjera" koje su poduzete.
WASHINGTON, 16. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Američka TV postaja CNN, kojoj je u Iranu ukinuta akreditacija zbog krivo prevedene izjave predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada, u ponedjeljak se ispričala zbog "pogreške u prijevodu" istovremeno izrazivši svoje razočaranje zbog "mjera" koje su poduzete.

"CNN je ispriku objavio na svim svojim postajama objasnivši pogrešku u prijevodu te izrazio žaljenje iranskoj vladi i veleposlaniku Irana pri UN-u" piše u priopćenju što ga potpisuje glasnogovornik CNN-a Nigel Pritchard.

"Unatoč objavljenoj isprici, prema nekim informacijama saznajemo da nam je Iran ukinuo akreditaciju. CNN je vrlo razočaran takvom reakcijom", navodi se u priopćenju američke televizije.

Iran je u ponedjeljak suspendirao akreditaciju televizijskoj postaji CNN zbog greške u prijevodu na konferenciji za tisak iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada, izvijestila je iranska agencija ISNA.

Prema iranskim tvrdnjama, CNN je namjerno iskrivio izjavu predsjednika Ahmadinedžada s konferencije za tisak održane u subotu u Teheranu.

Na konferenciji je CNN-ov prevoditelj preveo rečenicu "korištenje nuklearne tehnologije je pravo Irana" kao "korištenje nuklearnog oružja je pravo Irana". Netočan prijevod CNN je prenosio dok kasnije nije ispravljen.

Odjel za strani tisak iranskog ministarstva kulture objavio je izjavu koju je prenijela ISNA da je suspendirana akreditacija CNN-ovog suradnika u Teherana te da do daljeg izvjestiteljima CNN-a neće biti dopušten dolazak u Iran.

Ministarstvo je također reklo da revizija suspenzije ovisi o budućem praćenju Irana na mreži CNN.

Iran ima problematične odnose s postajom CNN i posljednjih je godina nekoliko puta privremeno suspendirao njezin rad u Iranu.

CNN nema stalno dopisništvo u Iranu a suradnik postaje je lokalni novinar dok se dopisnicima povremeno daje dozvola da uđu u zemlju na kratke zadatke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙