FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran zbog pogreške u prijevodu oduzeo akreditaciju CNN-u

TEHERAN, 16. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Iran je u ponedjeljaksuspendirao akreditaciju televizijskoj postaji CNN zbog greške uprijevodu na konferenciji za tisak iranskog predsjednika MahmoudaAhmadinedžada, izvijestila je iranska agencija ISNA.
TEHERAN, 16. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Iran je u ponedjeljak suspendirao akreditaciju televizijskoj postaji CNN zbog greške u prijevodu na konferenciji za tisak iranskog predsjednika Mahmouda Ahmadinedžada, izvijestila je iranska agencija ISNA.

Po iranskim tvrdnjama CNN je namjerno iskrivio izjavu predsjednika Ahmadinedžada s konferencije za tisak održane u subotu u Teheranu.

Na konferenciji je CNN-ov prevoditelj preveo rečenicu "korištenje nuklearne tehnologije je pravo Irana" s "korištenje nuklearnog oružja je pravo Irana". Netočan prijevod CNN je prenosio dok kasnije nije ispravljen.

CNN se već ispričao Iranu za grešku no Teheran vjeruje da je netočan prijevod bio namjeran i da mu je cilj bio utjecati na međunarodno javno mišljenje.

Odjel za strani tisak iranskog ministarstva kulture objavilo je izjavu koju je prenijela ISNA da je suspendirana akreditacija CNN-ovog suradnika u Teherana te da do daljeg izvjestiteljima CNN-a neće biti dopušten dolazak u Iran.

Ministarstvo je također reklo da revizija suspenzije ovisi o budućem praćenju Irana od strane mreže CNN.

Iran ima problematične odnose s postajom CNN i posljednjih je godina nekoliko puta privremeno suspendirao rad te postaje u Iranu.

CNN nema stalno dopisništvo u Iranu a suradnik postaje je lokalni novinar dok se dopisnicima povremeno daje dozvola da uđu u zemlju na kratke zadatke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙