FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren osječki Centar za medijaciju

OSIJEK, 24. siječnja 2006.(Hina) - U osječkom Centru za mir, nenasiljei ljudska prava danas je počeo s radom Medijacijski centar, zadaćakojega je posredovanje u različitim vrstama sporova.
OSIJEK, 24. siječnja 2006.(Hina) - U osječkom Centru za mir, nenasilje i ljudska prava danas je počeo s radom Medijacijski centar, zadaća kojega je posredovanje u različitim vrstama sporova.

Izvršna direktorica Centra za mir Branka Kaselj kazala je na današnjem predstavljanju rada nove ustanove kako medijacija donosi drukčiji odnos prema sukobima i kulturu ponašanja.

Dodala je kako osječki Medijacijski centar počinje s radom nakon višegodišnje izobrazbe medijatora u kojoj su, osim predavača, sudjelovali pravosudni i policijski dužnosnici. Ocijenila je kako se za posredovanje u sporovima stvaraju i zakonski preduvjeti, poput uvođenja instituta izvansudske nagodbe i osnivanja centara za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Posredovanje stranama u sukobu omogućuje da uz pomoć neutralnog posrednika same riješe prijepor.

Kaselj je najavila kako bi se slični centri uskoro trebali otvoriti u Belom Manastiru i Vukovaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙