FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HCR: za razminiranje ove godine 300 milijuna kuna

SISAK, 20. siječnja 2006. (Hina) - Za humanitarno razminiranje u 2006.godini osigurat će se nešto više od 300 milijuna kuna, što je narazini prošlogodišnjih izdvajanja za tu djelatnost, doznaje se od ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Ote Jungwirtha.
SISAK, 20. siječnja 2006. (Hina) - Za humanitarno razminiranje u 2006. godini osigurat će se nešto više od 300 milijuna kuna, što je na razini prošlogodišnjih izdvajanja za tu djelatnost, doznaje se od ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Ote Jungwirtha.

Najviše sredstava za razminiranje, u iznosu od 150 milijuna kuna, osigurao je državni proračun, što je za nekoliko milijuna kuna više nego prošle godine, kaže Jungwirth.

HCR planira da će iz domaćih i inozemnih donacija ove godine dobiti 54 milijuna kuna ili 10-ak milijuna kuna manje u odnosu na prošlu godinu.

Preostali iznos sredstava za razminiranje planiran je od izdvajanja državnih javnih poduzeća, a najveći investitori su HEP, koji će uložiti 34 milijuna kuna, te Hrvatske šume koje bi trebale osigurati 30 milijuna kuna.

Jungwirth je rekao da su izrada plana razminiranja za 2006. godinu i izvješća o radu HCR-a u 2005. godini u završnoj fazi, da će Savjet HCR-a te dokumente razmotriti 27. siječnja, a Vlada vjerojatno do polovice veljače. Ti će se dokumenti nakon toga uputiti u Sabor na raspravu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙