FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uplaćene sve dionice Centar banke

ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Rok za uplatu upisanih dionicaCentar banka izdanih temeljem javne ponude završio je u subotu, 7.siječnja ove godine i uplaćeno je 100 posto upisanih dionica,izvijestili su danas iz Centar banke.
ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Rok za uplatu upisanih dionica Centar banka izdanih temeljem javne ponude završio je u subotu, 7. siječnja ove godine i uplaćeno je 100 posto upisanih dionica, izvijestili su danas iz Centar banke.

Upisale su ih i uplatile fizičke i pravne osobe, kao i dio institucionalnih ulagača, pri čemu su građani upisali i uplatili 47,09 posto, a pravne osobe 52,91 posto dionica.

Među pravnim osobama, banke su upisale i uplatile 8 posto, osiguravajuća društva 2,53 posto, fondovi 24,88 posto, a ostala trgovačka društva 17,5 posto izdanih dionica.

Postojeći dioničari Centar banke upisali su i uplatili ukupno 31.449 dionica, odnosno 25,16 posto svih izdanih dionica.

Budući da su dio izdanih dionica upisali i uplatili strani fondovi, osiguravajuća društva te individualni ulagači, nakon uvrštenja dionica ove emisije u kotaciju burze povećat će se udio dionica Centar banke slobodan za trgovanje, a što će utjecati i na tržišnu cijenu dionica, ističu iz te banke.

Centar banka je javnom ponudom u studenom prošle godine izdala 62.500 redovnih i isto toliko povlaštenih dionica, s ciljem povećanja temeljnog kapitala te banke za 50 milijuna kuna - s 88,69 milijuna kuna na 138,69 milijuna kuna.

Uplatnom novoizdanih dionica Centar banka je dobila više od 100 novih dioničara, no većinski vlasnik i dalje ostaje Heruc Grupa, ali s manjim udjelom od oko 58 posto, za razliku od 74 posto koliko su imali prije javne ponude dionica.

Naime, Heruc grupa nije iskoristila pravo prvokupa, koji je trajalo prvih 15 dana važenja javne ponude.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙