FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grad Osijek darovao 200.000 kuna za razminiranje

OSIJEK, 29. prosinca 2005.(Hina) - Predstavnici grada Osijeka iHrvatskoga centra za razminiranje (HCR) potpisali su danas u Osijekuugovor o darivanju 200.000 kuna iz gradskog proračuna za razminiranje prigradskog naselja Tenja, što je jedan od gradskih prioriteta urazminiranju za 2006., kojima se predviđa očistiti od mina 6,5milijuna četvornih metara.
OSIJEK, 29. prosinca 2005.(Hina) - Predstavnici grada Osijeka i Hrvatskoga centra za razminiranje (HCR) potpisali su danas u Osijeku ugovor o darivanju 200.000 kuna iz gradskog proračuna za razminiranje prigradskog naselja Tenja, što je jedan od gradskih prioriteta u razminiranju za 2006., kojima se predviđa očistiti od mina 6,5 milijuna četvornih metara.

Podsjetivši kako u Osječko-baranjskoj županiji još ima 203 milijuna četvornih metara minski sumnjiva prostora, a na osječkom području oko 19 milijuna, dogradonačelnik Vladimir Šišljagić kazao je kako bi dosadašnjom brzinom to područje bilo razminirano za 50 do 60 godina.

Ocijenivši to neprihvatljivim, dodao je da treba izraditi regionalni operativni plana kako bi se mogao povući novac iz predpristupnih fondova EU-a i iz Svjetske banke, ali i iz donacija, što se do sada vrlo malo činilo. Država se mora zauzeti, ali se i lokalna samouprava mora više potruditi i naći novac za tu namjenu, dodao je Šišljagić.

Ravnatelj HCR-a Oto Jungwirth kazao je kako je u razminiranje Osječko-baranjske županije od 1998. do ove godine uloženo više od 240 milijuna kuna, a od mina je očišćeno 23,5 milijuna četvornih metara prostora.

Za razminiranje u Županiji ove su godine osigurana 32 milijuna kuna, od toga 12 milijuna kuna u gradu Osijeku. Ugovoreni su radovi za razminiranje 4,6 milijuna četvornih metara, ali zbog velikih količina oborina i visokog vodostaja 12 projekata još nije završeno, a nastavit će se čim bude moguće, rekao je Jungwirth.

Dodao je kako se planovi za 2006. još dorađuju, ali da se, po sadašnjim tržišnim cijenama, procjenjuje da će se razminiranje preostalih 19 milijuna četvornih metara minski sumnjiva prostora na osječkom području biti potrebno 190 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙