FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje Sadamu odgođeno do nedjelje

BAGDAD, 24. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Suđenje bivšem iračkomčelniku Sadamu Huseinu, koje se trebalo nastaviti u utorak, odgođenoje do nedjelje, rekao je novinarima glasnogovornik suda Raed Jouhi.
BAGDAD, 24. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Suđenje bivšem iračkom čelniku Sadamu Huseinu, koje se trebalo nastaviti u utorak, odgođeno je do nedjelje, rekao je novinarima glasnogovornik suda Raed Jouhi.

"Neki svjedoci su izvan zemlje i zato je sud odlučio odgoditi suđenje do nedjelje, 29. siječnja", kazao je Jouhi.

On je odbio reći kada je sud saznao da ima problema sa svjedocima. Dužnosnici suda u ponedjeljak su tvrdili da se suđenje nastavlja prema planu.

Članovi suda donijeli su odluku na sastanku u ponedjeljak da će u procesu protiv Sadama Huseina sudom predsjedati sudac Rauf Abdel Rahman.

Početkom mjeseca kurdski je sudac koji je predsjedao sudom, Rizgar Amin, u znak prosvjeda zbog političkih pritisaka podnio ostavku na dotadašnju dužnost.

Vijeće sudaca je nakon njega za glavnog suca imenovalo njegova zamjenika Sayeeda al-Hamashija, no zbog navodnih Hamashijevih veza sa Sadamovom strankom Baas, koje je on opovrgao, odlučeno je da sudom predsjedava Rauf Abdel Rahman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙