FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni sudac u procesu protiv Saddama podnio ostavku

BAGDAD, 14. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Glavni sudac u procesuprotiv bivšeg iračkog čelnika Sadama Huseina podnio je ostavku u znakprosvjeda zbog pritisaka iz iračke vlade na njega i sud, izjavili su usubotu izvori bliski sudu.
BAGDAD, 14. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Glavni sudac u procesu protiv bivšeg iračkog čelnika Sadama Huseina podnio je ostavku u znak prosvjeda zbog pritisaka iz iračke vlade na njega i sud, izjavili su u subotu izvori bliski sudu.

Dužnosnici sada pokušavaju kurdskog suca Rizgara Mohammeda Amina, koji predsjeda petoročlanim sudskim vijećem, odgovoriti od njegove odluke, rekao je izvor agenciji Reuters, dodavši da je Amin nije voljan ostati na dužnosti zato što su ga šijitski čelnici kritizirali da je popustljiv prema Sadamu.

"On je svoju ostavku sudu predao prije nekoliko dana ali ju je sud odbio. Sada se razgovara kako bi ga se uvjerilo da povuče odluku. Amin se nalazi pod velikim pritiskom; cijeli je sud pod velikim pritiskom. Njemu se prigovaralo iz vlade da je preblag prema Sadamu Huseinu i suoptuženima. Čelnici u vladi žele da stvari idu brže", rekao je neimenovani izvor agencije Reuters.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙