FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni sudac u procesu Sadamu Huseinu ostaje pri odluci o ostavci

BAGDAD , 16. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Glavni sudac u procesukoji se vodi protiv bivšeg iračkog diktatora Sadama Huseina, RizgarAmin i dalje stoji iza odluke o podnošenju ostavke na dosadašnjudužnost, priopćio je u ponedjeljak glasnogovornik suda u Bagdadu.
BAGDAD , 16. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Glavni sudac u procesu koji se vodi protiv bivšeg iračkog diktatora Sadama Huseina, Rizgar Amin i dalje stoji iza odluke o podnošenju ostavke na dosadašnju dužnost, priopćio je u ponedjeljak glasnogovornik suda u Bagdadu.

U sudskim krugovima se procjenjuje da irački dužnosnici koji suca Amina pokušavaju odgovoriti od odluke neće uspjeti. Izvori bliski sucu Aminu smatraju da bi njegova ostavka mogla utjecati na to da suđenje bivšem iračkom diktatoru postane još kaotičnije.

Sudac Rizgar Amin trebao bi predsjedati sljedećom raspravom zakazanom za 24. siječnja te nakon toga objaviti razloge svojeg povlačenja.

Amin nije službeno priopćio koji su razlozi njegove odluke, no dao je jasno na znanje kako je iznimno nezadovoljan raznim intervencijama do kojih dolazi tijekom suđenja i pritiscima što ih na njega čini vlada i šijitski politički čelnici koji ga (zato što je Kurd) smatraju preblagim sucem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙