FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni sudac na Sadamovu suđenju mogao bi se povući - izvor

SULEJMANIJA, 13. siječnja 2006. (Hina) - Glavni sudac u procesu protivSadama Huseina namjerava se povući, čime bi već sada kaotično suđenjebivšem iračkom diktatoru moglo zapasti u nove teškoće, rekao je upetak za Reuters izvor blizak sucu.
SULEJMANIJA, 13. siječnja 2006. (Hina) - Glavni sudac u procesu protiv Sadama Huseina namjerava se povući, čime bi već sada kaotično suđenje bivšem iračkom diktatoru moglo zapasti u nove teškoće, rekao je u petak za Reuters izvor blizak sucu.

"On se namjerava povući", rekao je izvor, govoreći o sucu Rizgaru Aminu, Kurdu koji bi trebao predsjedati sljedećom raspravom zakazanom za 24. siječnja.

"On će voditi sljedeću sjednicu i nakon toga objaviti razloge svog povlačenja", rekao je izvor.

Izvor je odbio reći zašto se sudac iz kurdskog grada Sulejmanije, koji je posljednjih tjedana zahvaljujući televizijskim prijenosima suđenja postao jedan od najpoznatijih ljudi u zemlji, namjerava povući.

Prošle godine ubijena su dva odvjetnika koja su na strani obrane sudjelovala u procesu protiv Sadama Huseina, a jedan od sudaca u procesu, koji je počeo 19. listopada prošle godine u Bagdadu, već se povukao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙