FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bagdad: Imenovan novi glavni sudac u procesu protiv Sadama

BAGDAD , 23. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Bagdadski sud na kojemuse vodi proces protiv bivšeg iračkog predsjednika Sadama Huseinaimenovao je novog suca koji će predsjedati raspravom koja će seodržati u utorak, izvijestio je u ponedjeljak glasnogovornik suda,Raid Juhi.
BAGDAD , 23. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Bagdadski sud na kojemu se vodi proces protiv bivšeg iračkog predsjednika Sadama Huseina imenovao je novog suca koji će predsjedati raspravom koja će se održati u utorak, izvijestio je u ponedjeljak glasnogovornik suda, Raid Juhi.

"Članovi suda na današnjem su sastanku donijeli odluku prema kojoj će sudom u procesu protiv Sadama Huseina predsjedati sudac Rauf Abdel Rahman", rekao je Juhi.

Početkom mjeseca kurdski sudac koji je predsjedao sudom Rizgar Amin je, u znak prosvjeda zbog političkih pritisaka podnio ostavku na dotadašnju dužnost. Vijeće sudaca je nakon njega za glavnog suca imenovalo njegova zamjenika Sayeeda al-Hamashija, no zbog navodnih Hamashijevih veza sa Sadamovom strankom Baas, koje je on opovrgao, odlučeno je da sudom predsjedava Rauf Abdel Rahman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙