FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni sudac u Sadamovu slučaju pripadnik stranke Baas?

BAGDAD, 18. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Irački sud zadužen zaproces protiv Sadama Huseina u srijedu je suočen s novim problemimanakon što je jedan visoki dužnosnik optužio novog glavnog suca dapripada zabranjenoj Sadamovoj stranci Baas, čiji članovi ne bi smjeliimati udjela u vlasti.
BAGDAD, 18. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Irački sud zadužen za proces protiv Sadama Huseina u srijedu je suočen s novim problemima nakon što je jedan visoki dužnosnik optužio novog glavnog suca da pripada zabranjenoj Sadamovoj stranci Baas, čiji članovi ne bi smjeli imati udjela u vlasti.

"Upravo istražujemo pripada li Sayeed al Hamashi stranci Baas", rekao je Ali Faisal, izvršni upravitelj nezavisnog povjerenstva za istraživanje zločina počinjenih od strane stranke Baas. "Njegovo prisustvo na sudu predstavlja kršenje statuta i njega se mora zamijeniti", dodao je Faisal.

Faisal je istaknuo kako je povjerenstvo obratilo pažnju na ovaj slučaj tek nakon prošlotjedne ostavke bivšeg glavnog suca i izbora novog.

Glavni tužitelj Jaafar al Moussawi je komentare povjerenstva odbacio istaknuvši da će sudski dužnosnici slučaj Hamashija uzeti u razmatranje tek nakon što na uvid dobiju dokaze. "Hamashi opovrgava bilo kakvu vezu sa strankom", dodao je Moussawi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙