FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadić traži od UNMIK-a da mu omogući dolazak na Rugovin pogreb

BEOGRAD,23. siječnja 2006.(Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadićizjavio je u ponedjeljak da će tražiti od UNMIK-a da mu omogući da učetvrtak bude nazočan na pogrebu predsjednika Kosova Ibrahima Rugove.
BEOGRAD,23. siječnja 2006.(Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je u ponedjeljak da će tražiti od UNMIK-a da mu omogući da u četvrtak bude nazočan na pogrebu predsjednika Kosova Ibrahima Rugove.

"Elementarni je red da predsjednik Srbije ode na Kosovo koje je dio teritorija ove zemlje i njenog integriteta i da ukaže dužno poštovanje prema političkom predstavniku albanskog naroda", kazao je Tadić agenciji Beta.

Tadić je dodao da odlaskom na pogreb Ibrahima Rugove želi pokazati da je Srbija spremna da se "na europski način suočava i s političkim projektima onih koji su imali i drugačije i suprostavljeno mišljenje".

"Ja, dakle, hoću u svakom smislu doprinositi Srbiji koja ima svoju europsku budućnost, Srbiji koja nije zatvorena zemlja, koja nije uplašena od susreta s nepoznatim ili s onima koji imaju drugačije interese", kazao je Tadić.

Telegram sućuti povodom smrti predsjednika Kosova Ibrahima Rugove u nedjelju su uputili, osim Tadića, predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović, ministar vanjskih poslova SCG Vuk Drašković, te predsjednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙