FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrija traži poštivanje Srba u razgovorima o Kosovu

BERLIN, 30. prosinca 2005. (Hina/AP) - Austrijski kancelar WolfgangSchuessel pozvao je u razgovoru za list Sueddeutsche Zeitung da sepoštuje "dostojanstvo Srba" u razgovorima o budućem statusu Kosova.
BERLIN, 30. prosinca 2005. (Hina/AP) - Austrijski kancelar Wolfgang Schuessel pozvao je u razgovoru za list Sueddeutsche Zeitung da se poštuje "dostojanstvo Srba" u razgovorima o budućem statusu Kosova.

U razgovoru za muenchenski list Schuessel je ocijenio da se Srbija suočila sa složenim problemima, od međunarodnog pritiska za izručenje osumnjičenih ratnih zločinaca do pitanja budućnosti njenog saveza sa Crnom Gorom kao i nastojanjima da oživi svoje gospodarstvo.

"Pozivam da dostojanstvo Srba uzmemo vrlo ozbiljno", rekao je Schuessel kako prenosi Sueddeutsche Zeitung u izdanju od subote.

Pregovori pod posredništvom UN-a o tome hoće li Kosovo postati neovisno, kako traže Albanci ili ostati pod formalnom kontrolnom Srbije trebaju početi u siječnju.

Očekuje se da će napori na stabilizaciji Balkana biti u središtu šestomjesečnog austrijskog predsjedanja Europskom unijom koje počinje 1. siječnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙