FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lehne: EU će pomoći Kosovu na putu u Europu

PRIŠTINA, 17. siječnja 2006. (Hina) - Europska unija će pomoći Kosovu,ali neće biti novi administrator te pokrajine kojom trenutačnoupravlja UN, rekao je predstavnik EU-a Stefan Lehne u utorak uPrištini.
PRIŠTINA, 17. siječnja 2006. (Hina) - Europska unija će pomoći Kosovu, ali neće biti novi administrator te pokrajine kojom trenutačno upravlja UN, rekao je predstavnik EU-a Stefan Lehne u utorak u Prištini.

"Mi smo vrlo predani tome da Kosovo pokrenemo u pravcu EU-a. Bit će potrebno neko vrijeme, postoje pitanja kapaciteta institucija, ekonomskog razvoja, no nećete biti sami na tom putu", rekao je Lehne nakon susreta s kosovskim premijerom Bajramom Kosumijem.

Lehne je naglasio da Kosovo treba ostvariti napredak u provedbi demokratskih standarda, dodavši da će napredak u tom pitanju utjecati na brzinu procesa određivanja statusa pokrajine.

EU, međutim, neće naslijediti UN-ovu misiju na Kosovu (UNMIK) u funkciji upravljačke sile u pokrajini, napomenuo je Lehne. EU je ipak spreman preuzeti dodatne odgovornosti i razmatra mogućnost slanja misije koja bi pokrajini pomogla u uspostavi vladavine prava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙