FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sud odlučuje o ostavci glavnog suca u Sadamovom procesu

BAGDAD, 15. siječnja 2006. (Hina/AP) - Irački sud koji sudi bivšemiračkom čelniku Sadamu Huseinu u nedjelju je objavio da je glavnisudac u tom slučaju podnio ostavku, ali da sud još nije odlučio hoćeli je prihvatiti.
BAGDAD, 15. siječnja 2006. (Hina/AP) - Irački sud koji sudi bivšem iračkom čelniku Sadamu Huseinu u nedjelju je objavio da je glavni sudac u tom slučaju podnio ostavku, ali da sud još nije odlučio hoće li je prihvatiti.

Glavni sudac Rizgar Mohammed Amin podnio je ostavku iz "osobnih" razloga, a ne radi pritisaka iz vlade, priopćio je sud i dodao da će unatoč nepoznanica oko ostavke glavnog suca sud s radom nastaviti 24. siječnja, kako je bilo ranije predviđeno.

Sudac sudskog vijeća kojem predsjeda Amin agenciji Associated Press je rekao da sud još nije odlučio hoće li prihvatiti Aminovu ostavku, te hoće li na njegovo mjesto imenovati drugog suca.

"On možda odustane od svoje ostavke. Inače će biti imenovan drugi sudac. Stvari će biti jasne sutra", rekao je sudac agenciji pod uvjetom da ostane neimenovan. Sudac je rekao da su dužnosnici od Amina zatražili da ponovno razmisli o ostavci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙