FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otkriven spomenik poginulim pripadnicima 127. brigade

ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - U Brusniku pokraj Pakraca danas jeotkriveno spomen-obilježje dvanaestorici pripadnika 127. virovitičkebrigade HV-a, zarobljenih i ubijenih tijekom srpske agresije naHrvatsku.
ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - U Brusniku pokraj Pakraca danas je otkriveno spomen-obilježje dvanaestorici pripadnika 127. virovitičke brigade HV-a, zarobljenih i ubijenih tijekom srpske agresije na Hrvatsku.

Njih dvanaestorica zarobljeni su 29. prosinca 1991. i do 7. siječnja 1992. svi su ubijeni u Brusniku.

Otkrivši spomenik, potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor je s ministrima obrane i unutarnjih poslova Berislavom Rončevićem i Ivicom Kirinom pod spomen-obilježje položila vijenac i zapalila svijeće za poginule.

Spomen-obilježje izgrađeno je u suradnji gradova Virovitice i Pakraca kod masovne grobnice 20 hrvatskih branitelja poginulih u Kusonjama 1991., kaže se u priopćenju Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, u kojem se napominje da je izgradnju sufinanciralo i to ministarstvo.

Prisjetivši se poginulih pripadnika 127. virovitičke brigade, ali i 1142 branitelja i civila s popisa zatočenih i nestalih, ne smijemo zaboraviti da je Domovinski rat bio pravedan, rekla je Kosor i istaknula kako je briga za hrvatske branitelje i obrana njihova dostojanstva obveza čitava društva.

Potpredsjednica Kosor otkrila je nakon toga i spomen-ploču još jednom pripadniku 127. brigade, Borisu Raletiću, koji je poginuo 1991. u Kusonjama. Spomen-ploču je ministrica Kosor otkrila zajedno s majkom poginulog Raletića, Marijom Raletić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙