FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS osuđuje izjavu Kosor da će tražiti ostavke policajaca zbog HVIDR-e

ZAGREB, 11. siječnja 2006. (Hina) - HNS-ov Odbor za branitelje,unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost osuđuje jučerašnju izjavupotpredsjednice Vlade Jadranke Kosor da će zatražiti ostavke svihpolicajaca koji su sudjelovali u upadu u prostorije zagrebačke HVIDR-eprije dva dana, a koji su, kažu u HNS-u, očito postupali zakonito natemelju sudskog naloga.
ZAGREB, 11. siječnja 2006. (Hina) - HNS-ov Odbor za branitelje, unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost osuđuje jučerašnju izjavu potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor da će zatražiti ostavke svih policajaca koji su sudjelovali u upadu u prostorije zagrebačke HVIDR-e prije dva dana, a koji su, kažu u HNS-u, očito postupali zakonito na temelju sudskog naloga.

HNS-ov Odbor u današnjem priopćenju kaže da policijska intervencija u podružnici zagrebačke HVIDR-e pokazuje da nije svima jasno kako se gradi pravna država i uspostavlja vladavina prava.

"Tragično je i krajnje neodgovorno kada to ne razumije potpredsjednica Vlade i tako potiče na samoorganiziranje", smatraju u Odboru.

Dodaju da su Kosoričini istupi još opasniji ako se radi "o njezinom pokušaju samoorganiziranja i dodvoravanja kako bi barem u dijelu braniteljske populacije povratila izgubljene simpatije, zaboravljajući da je većina branitelja stala u obranu zemlje očekujući upravo uspostavu vladavine prava i jednakost pred zakonom, kao i da postoje brojni drugi načini da rješava nagomilane probleme braniteljske populacije".

"Mnogi od njih, nažalost, nisu rješivi tek jednom izjavom. Pogotovo ne na štetu i protiv pravne države", ističu u HNS-ovu Odboru i dodaju da su jednakost pred zakonom, vladavina prava i funkcioniranje institucija pravne države temelji na kojima počivaju sve demokratske i uređene zemlje.

Naš napredak na tom polju ključan je u pogledu izgleda za ulazak među zemlje članice EU, navodi se u priopćenju HNS-ova Odbora za branitelje, unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙