FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor posjetila Specijalnu bolnicu u G. Bistri

ZAGREB, 26. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorposjetila je danas Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobiGornja Bistra.
ZAGREB, 26. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.

Čestitajući Božić djelatnicima bolnice i djeci o kojoj skrbe potpredsjednica Kosor uručila je, u ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, nužne potrepštine za svakodnevni život djece u bolnici, osigurane s programskih osnova Ministarstva za unaprjeđenje položaja djece i mladih. Tom je prigodom poručila da djeca koja se nalaze u toj bolnici nikada neće biti zaboravljena.

U Specijalnoj bolnici za dječje bolesti nalazi se 110 djece do osamnaeste godine starosti s najčešćim bolestima središnjeg nervnog sustava, endokrinih i metaboličkih poremećaja, reumatskih bolesti, hidrocefalusa i raznih sindroma, o njima brine petero liječnika specijalista, četvero defektologa, 25 medicinskih sestara i 15 pomoćnih njegovateljica. Oko 95 posto djece je nepokretno, a većina od njih je smještena na trajnu hospitalizaciju.

U ime djelatnika bolnice i djece o kojoj skrbe, na posjetu potpredsjednici Kosor zahvalio je ravnatelj bolnice dr. Ivan Željko Weiss.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙