FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pyongyang: nelogično je nastaviti razgovore sa SAD-om o nuklearnom programu

SEOUL, 9. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Sjeverna Koreja u ponedjeljakje objavila kako je za nju nelogično da se vrati međudržavnimrazgovorima o nuklearnom programu zbog američkih sankcija premaPyongyangu, poručivši da će Washington najvjerojatnije uložiti veto nasvaki dogovor kako bi onemogućio bilo kakve sjevernokorejske nuklearneambicije.
SEOUL, 9. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Sjeverna Koreja u ponedjeljak je objavila kako je za nju nelogično da se vrati međudržavnim razgovorima o nuklearnom programu zbog američkih sankcija prema Pyongyangu, poručivši da će Washington najvjerojatnije uložiti veto na svaki dogovor kako bi onemogućio bilo kakve sjevernokorejske nuklearne ambicije.

SAD su izvršile pritisak na nekoliko kompanija koje sumnjiči da pomažu Sjevernu Koreju u krivotvorenju, pranju novca i trgovini drogom, tvrdeći da nezakoniti poslovi pomažu Pyongyangu u razvoju programa nuklearnog naoružanja.

"U aktualnoj situaciji nelogično je razgovarati sa SAD-om, jer je riječ o nuklearnoj preventivi koju je Demokratska Narodna Republika Koreja razvila radi samoobrane", izjavio je glasnogovornik sjevernokorejskog Ministarstva vanjskih poslova za službenu novinsku agenciju KCNA.

"Čak i ako se postigne dogovor između stranaka (država), vjerojatno je da će ga poništiti osoba visokog autoriteta u SAD-u", dodao je.

Razgovori između dviju Koreja, Kine, Japana, Rusije i SAD-a prekinuti su nakon što su SAD poduzele energične mjere prema financijama Sjeverne Koreje.

Pyongyang je i prije prijetio da će bojkotirati razgovore ako se sankcije nastave, ali Washington tvrdi da su sankcije i razgovori dvije različite teme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙