FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fond hrvatskih branitelja odlučivao o raspodjeli dobiti

ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - Na sjednici Upravnog odbora Fondahrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji,održanoj danas, donesena je Odluka o raspodjeli trećine dobiti Fondahrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji,priopćeno je iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijskesolidarnosti.
ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - Na sjednici Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, održanoj danas, donesena je Odluka o raspodjeli trećine dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, priopćeno je iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Odlukom je trećina dobiti Fonda, namijenjena za razvojne socijalne i humanitarne mjere u svrhu poboljšanja statusa hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, raspoređena na način da će se 40 posto sredstava uložiti u Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja i njihove djece, a 60 posto sredstava uložiti u Zakladu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za životno osiguranje, pomoć za branitelje i zdravstvenu skrb hrvatskih branitelja. Odlučeno je to na sjednici održanoj pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor.

Na temelju Odluke bit će doneseni i Zakon o Fondu za stipendiranje hrvatskih branitelja i njihove djece te Zakon o Zakladi hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Članovi Upravnog odbora Fonda izviješteni su da je u Fond uplaćena dividenda T-com-a za 2004. u iznosu od oko 114 milijuna kuna, čime je imovina Fonda u ovom trenutku veća od 2 milijarde i 110 milijuna kuna. Također su izviješteni kako će do kraja siječnja iduće godine biti uplaćen još dio dividende za 2005. godinu, stoji u priopćenju Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙