FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo graditeljstva o neadekvatnim stanovima za branitelje

ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva reagiralo je danas na tvrdnje oneadekvatno izgrađenim stanovima za branitelje i stradalnikeDomovinskog rata izrečene na konferenciji za novinare Središnje udrugehrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a, ističući da se "od svogustrojavanja bave sanacijom nedostataka na zgradama, odnosno stanovimasagrađenih do 2004. iz programa POS".
ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva reagiralo je danas na tvrdnje o neadekvatno izgrađenim stanovima za branitelje i stradalnike Domovinskog rata izrečene na konferenciji za novinare Središnje udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a, ističući da se "od svog ustrojavanja bave sanacijom nedostataka na zgradama, odnosno stanovima sagrađenih do 2004. iz programa POS".

Ministarstvo graditeljstva u priopćenju navodi da se radi o stanovima koje je država kupila od APN-a iz programa POS-a.

Na devet lokacija nema nedostataka, na tri su nedostatci otklonjeni, a na drugima otklanjanje nedostataka je u tijeku ili se obavljaju vještačenja sudskih vještaka na temelju kojih se nedostaci uklanjaju. Nedostatke uklanja u okviru garantnog roka izvođač ili se na teret njegove garancije uvodi novi izvođač, navodi Ministarstvo graditeljstva.

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva navodi da se "od svog ustrojavanja bavi sanacijom nedostataka na zgradama odnosno stanovima sagrađenih do 2004. iz Programa POS-a i Programa stambenog zbrinjavanja stradalnika iz Domovinskog rata. Napominju da taj posao u odnosu na stradalnički program obavljaju u suradnji, te stalnim kontaktima i dogovorima s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a također smo u stalnoj komunikaciji s udrugama branitelja i korisnicima stanova".

Ministarstvo također navodi da su sve informacije o Programu stambenog zbrinjavanja stradalnika iz Domovinskog rata stalno dostupne na web stranicama Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙