FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Žirju novi kontejneri za prikupljanje otpada

ŠIBENIK, 19. siječnja 2006. (Hina) - Na otok Žirje danas suotpremljena 42 kontejnera za prikupljanje otpada, koje je zanajudaljeniji naseljeni otok šibenskog arhipelaga nabaviloMinistarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, i za to izdvojilo 150tisuća kuna.
ŠIBENIK, 19. siječnja 2006. (Hina) - Na otok Žirje danas su otpremljena 42 kontejnera za prikupljanje otpada, koje je za najudaljeniji naseljeni otok šibenskog arhipelaga nabavilo Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, i za to izdvojilo 150 tisuća kuna.

Riječ je o 40 standardnih kontejnera od tisuću litara i dva velika zapremnine 20 prostornih metara za prikupljanje krupnog otpada.

Zasad će se otpad sa Žirja do šibenskog gradskog odlagališta na Bikarcu odvoziti brodovima "Jadrolinije" te kamionima komunalnog poduzeća "Čistoća", koje zajedno s gradom Šibenikom financira zbrinjavanje otpada s tog otoka.

Voditelj Odsjeka za gospodarstvo u gradskom Odjelu za komunalne djelatnosti, Ante Glavurtić, rekao je kako će nakon uspostavljanja trajektne linije za otoke Kaprije i Žirje u lipnju ove godine, otpad sa Žirja prevoziti posebni kamioni s kontejnerima za prešanje smeća.

Dodao je da će takav način zbrinjavanja otpada sa Žirja zajednički financirati Ministarstvo mora i šibenske gradske vlasti.

Danas je sa Žirja odvezeno i prvih 15 olupina starih automobila, koji posljednjih godina predstavljaju veliki ekološki problem na tom otoku.

Predsjednik Mjesnog odbora Žirja Ognjen Miškić procijenio je da na cijelom otoku ima oko 200 automobilskih olupina, koje će do kraja ožujka biti odvezene s otoka, potom prešane i prodane željezarama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙