FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrija i Njemačka: zajedničkim snagama ponovno pokrenuti ekonomiju EU-a

BEČ , 1. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Austrija, koja će u predstojećihšest mjeseci obnašati dužnost predsjedatelja EU-a i Njemačka železajedničkim snagama raditi na ponovnom pokretanju ekonomije EU-a,rekao je kancelar Wolfgang Schuessel u nedjelju u Beču novinarimanakon tradicionalnog novogodišnjeg koncerta održanog u Bečkoj operi,kojemu je prisustvovala i njemačka kancelarka Angela Merkel.
BEČ , 1. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Austrija, koja će u predstojećih šest mjeseci obnašati dužnost predsjedatelja EU-a i Njemačka žele zajedničkim snagama raditi na ponovnom pokretanju ekonomije EU-a, rekao je kancelar Wolfgang Schuessel u nedjelju u Beču novinarima nakon tradicionalnog novogodišnjeg koncerta održanog u Bečkoj operi, kojemu je prisustvovala i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Merkel je novinarima kratko kazala kako će učiniti sve što je moguće da bi austrijsko predsjedanje EU-om bilo što uspješnije. Demokršćanska kancelarka također je rekla da će joj jedan od prioriteta biti ukidanje nekih "apsurdnih pravila" i ponovno pokretanje ekonomije EU-a, jer je vrlo važno i "potrebno da Europa uspije na ekonomskom planu".

Šef austrijske vlade pohvalio je napore što ih je kancelarka uložila kako bi se u prosincu postigao sporazum o zajedničkom proračunu, objasnivši kako smatra da je to "dobar temelj" za početak rada austrijskog predsjedništva. Također je spomenuo dva prioriteta za čije će ostvarenje Beču biti "potrebna pomoć prijatelja" - pridavanje veće pozornosti balkanskim zemljama i ulaganje većih napora u revitaliziranje europskog ustava nakon odbacivanja njegova plana na prošlogodišnjim referendumima održanim u Francuskoj i Nizozemskoj.

Schuessel je nakon novogodišnjeg koncerta kancelarku Merkel, slovenskog premijera Janeza Janšu i potpredsjednika Europske komisije Guenthera Verheugena pozvao na "neslužbeni ručak".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙