FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Merkel: Iran nastavkom nuklearnog programa pretjerao

WASHINGTON, 13. siječnja 2006. (Hina/AP) - Njemačka kancelarka AngelaMerkel izjavila je po dolasku u službeni posjet Sjedinjenim Državamada je Iran "pretjerao" nastavivši sa svojm nuklearnim programom tedodala da SAD i Europa moraju nastaviti zajedničkim snagama vršitipritisak na tu zemlju.
WASHINGTON, 13. siječnja 2006. (Hina/AP) - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je po dolasku u službeni posjet Sjedinjenim Državama da je Iran "pretjerao" nastavivši sa svojm nuklearnim programom te dodala da SAD i Europa moraju nastaviti zajedničkim snagama vršiti pritisak na tu zemlju.

Obraćajući se američkim i njemačkim političarima na skupu organiziranom u četvrtak navečer u Washingtonu, kancelarka je ocijenila da će Iran još neko vrijeme predstavljati problem.

Ministri vanjskih poslova Velike Britanije, Francuske i Njemačke (EU3) sastali su se s predstavnicima Sjedinjenih Država u četvrtak poslijepodne u Berlinu kako bi razmotrili daljnje postupanje u krizi nastaloj oko iranskog nuklearnog programa. Nakon više od dvije godine pregovora o nuklearnom programu između Irana i EU3, ministri su Iran optužili za "skrivanje činjenica i prevaru" i najavili prijavu Vijeću sigurnosti UN-a koje bi moglo Iranu nametnuti sankcije.

"Dobro je da su Velika Britanija, SAD, Francuska i Njemačka u ovome zajedno, morali bi tako zajedno i dalje nastaviti. Iran je nastavkom istraživanja istinski pretjerao. Radimo na tome da Iranu pokažemo da se zajednica država neće dati isprovocirati", rekla je Merkel tijekom obraćanja publici u rezidenciji njemačkog veleposlanika u Washingtonu.

Njemačka kancelarka u petak će se sastati s američkim predsjednikom Georgeom Bushom. Očekuje se da će teme razgovora pokriti cijelu lepezu međunarodne politike s posebnim naglaskom na nuklearnom sporu s Iranom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙