FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: Rano je za sankcije protiv Irana

BERLIN, 13. siječnja 2006. (Hina) - Njemačka smatra da je još preranoza raspravu o mogućim sankcijama protiv Irana, priopćeno je u petak iznjemačkog Ministarstva vanjskih poslova u Berlinu.
BERLIN, 13. siječnja 2006. (Hina) - Njemačka smatra da je još prerano za raspravu o mogućim sankcijama protiv Irana, priopćeno je u petak iz njemačkog Ministarstva vanjskih poslova u Berlinu.

"Mi smatramo da je trenutačno prerano govoriti o sankcijama", izjavio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Martin Jaeger. Slično stajalište je prije toga zauzelo i francusko ministarstvo vanjskih poslova.

Njemačka kancelarka Angela Merkel koja se nalazi u posjetu Washingtonu smatra da najnovijem razvoju događaja u svezi s Iranom treba "pristupiti promišljeno".

"Iranu treba pokazati da se međunarodna zajednica ne da tako lako isprovocirati", izjavila je Merkel tijekom govora u prostorijama njemačkog veleposlanstva u Washingtonu.

Njemačka kancelarka je ipak optimistična glede razvoja događaja u Iranu.

"Stvari stoje drukčije nego što je to bio slučaj s Irakom", zaključila je Merkel.

Potpredsjednik Europske komisije Guenther Verheugen pozdravio je "odlučno stajalište" njemačke vlade naspram Irana.

"Njemačka je zemlja unutar Europske unije s najviše gospodarskih interesa u Iranu pa prema tome i najviše stavlja na kocku", izjavio je Verheugen u razgovoru za državnu TV postaju ARD.

Nakon što je Teheran početkom tjedna ponovno pokrenuo svoj sporni nuklearni program, ministri vanjskih poslova Njemačke, Francuske i Velike Britanije, koji su u ime Europske unije pregovarali s Iranom, odlučili su, na sastanku u četvrtak, predložiti Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) da zbog spora s Iranom zatraži sazivanje sjednice Vijeća sigurnosti UN-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙