FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: u holdingu i gradski športski objekti i ljekarne

ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Pet ustanova koje upravljajušportskim objektima u vlasništvu Grada Zagreba preoblikovat će se utrgovačka društva, a njihova osnivačka prava i poslovni udjeliprenijet će se na holding Gradsko komunalno gospodarstvo d.o.o.,odlučeno je danas na sjednici Gradskog poglavarstva.
ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Pet ustanova koje upravljaju športskim objektima u vlasništvu Grada Zagreba preoblikovat će se u trgovačka društva, a njihova osnivačka prava i poslovni udjeli prenijet će se na holding Gradsko komunalno gospodarstvo d.o.o., odlučeno je danas na sjednici Gradskog poglavarstva.

Riječ je o ustanovama za upravljanje športskim objektima "Zagreb", "Mladost", "Maksimir", "Šalata" i Hipodrom "Zagreb".

U Poglavarstvu smatraju da će se tako osigurati bolje održavanje sportskih objekata, kvalitetnije provođenje javnih potreba u športu i usmjeravanje novca u samu športsku djelatnost.

I ustanova Gradske ljekarne Zagreb, u čijem su sastavu 34 gradske ljekarne, postat će trgovačko društvo i dio holdinga zbog stvaranja povoljnije tržišne pozicije.

Na sjednici Poglavarstva prihvaćen je i prijedlog odluke o ostvarivanju prava na pomoć za novorođeno dijete. Tako će od 1. veljače za prvo i drugo dijete roditelji dobiti 3000 kuna odnosno 6000 kuna jednokratno, dok će za treće dijete i svako drugo dijete dobiti 9000 godišnje u razdoblju od šest kalendarskih godina.

Za dovršetak sanacije i konzervacije sjeverne kule Medvedgrada bit će izdvojeno iz gradskog proračuna dodatnih 160.000 kuna kako bi se zaustavilo propadanje i urušavanje zidina kule, odlučili su danas članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙