FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

J. Kosor posjetila Kliniku za ženske bolesti i porode u Petrovoj

ZAGREB, 1. siječnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica hrvatske Vlade iministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnostiJadranka Kosor posjetila je jutros Kliniku za ženske bolesti i porodeu Petrovoj, te uručila donaciju vrijednu 15 tisuća kuna.
ZAGREB, 1. siječnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je jutros Kliniku za ženske bolesti i porode u Petrovoj, te uručila donaciju vrijednu 15 tisuća kuna.

Potpredsjednica Kosor, za svog je boravka u bolnici obišla prvu ovogodišnju bebu rođenu u toj bolnici, malog Marka Horvata, te druge mlade mame, kao i rodilje u bolničkoj rađaoni i uručila im ruže.

U donaciji, koju je uručila predstojniku Klinike prof. Ivanu Kuvačiću, nalaze se benkice, dekice, bočice i druge potrepštine za novorođenčad.

Najavljujući kako će ove godine javnost biti upoznata s novom Vladinom populacijskom pronatalitetnom politikom, potpredsjednica Kosor podsjetila je kako su već u prvoj godini mandata povećani iznosi rodiljnih naknada te je uvedena mogućnost korištenja trogodišnjeg rodiljnog dopusta za blizance, treće i svako naredno dijete.

Po njezinoj ocjeni, pozitivni pomaci već se bilježe, pa je tako u 2004. godini 639 djece više nego u godini prije, a primjerice samo u rujnu 2005. godine isplaćeno je 535 naknada za opremu za novorođenčad više nego u mjesecu kolovozu.

Po njezinim riječima, u prošloj godini proračunom ukupno osiguran iznos za rodiljne naknade iznosio je preko 1 milijardu i 100 milijuna kuna, od čega je za dodatni rodiljni dopust bilo osigurano oko 760 milijuna kuna, te oko 50 milijuna kuna za naknade za opremu za novorođenčad.

Sukladno projekcijama o daljnjem povećanju broja novorođenčadi, ove godine za rodiljne naknade osigurano je dodatnih 85 milijuna kuna, najavila je Kosor.

(Hina) xkt yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙