FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenstvo: Vlado Zec u sukobu interesa

ZAGREB,14. prosinca(Hina) - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobuinteresa utvrdilo je da je dožupan Požeško-slavonske županije VladoZec, u vrijeme dok je bio predsjednik Županijske skupštine, bio usukobu interesa, odnosno da je pogodovao u nenamjenskom trošenjužupanijskog novca.
ZAGREB,14. prosinca(Hina) - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je da je dožupan Požeško-slavonske županije Vlado Zec, u vrijeme dok je bio predsjednik Županijske skupštine, bio u sukobu interesa, odnosno da je pogodovao u nenamjenskom trošenju županijskog novca.

Povjerenstvo je utvrdilo da se pozajmica od 11 milijuna kuna županijskog novca, koja je preko županijske Uprave za ceste dodijeljena tvrtki Kamen Ingrad, u tri godine trošila mimo namjene proračuna Županije i Uprave za ceste, izvijestio je predsjednik Povjerenstva Josip Leko.

Vlado Zec, dodao je, sudjelovao je u pogodovanju tvrtki Kamen Ingrad, odnosno našao se u sukobu interesa, pa će odluku Povjerenstva na vlastiti trošak morati objaviti u službenom glasilu Županije.

Isto će morati učiniti i bivši predsjednik Općinskog vijeća Zagvozda Boženko Dedić, za kojega je Povjerenstvo također utvrdilo da je bio u sukobu interesa, budući da je Općina Zagvozd bez raspisanog javnog natječaja dodijelila poslove tvrtki u vlasništvu njegove supruge.

Povjerenstvo, rekao je Leko, nastavlja postupak za gradonačelnika Biograda koji, uz gradonačelničku plaću, prima i 750 kuna naknade za članstvo u nadzornom odboru jedne gradske tvrtke. Povjerenstvo će zatražiti podatke je li ta tvrtka na popisu onih od posebnog interesa za državu, županiju, grad ili općinu, jer ako nije, prozvani gradonačelnik ne smije primati naknadu.

Utvrđeno je i da gradonačelnik Opatije nije bio u sukobu interesa kada je primio Visa zlatnu karticu jedne banke bez plaćanja upisnine, budući da je riječ o iznosu od 450 kuna, dakle 50 kuna manjem od dopuštenog koji dužnosnik po zakonu smije primiti.

U slučaju Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, u čijem Upravnom odboru sjede i članovi udruga koji potražuju novac od Zaklade, Povjerenstvo je utvrdilo da to ne spada u djelokrug njegova rada, ali i najavilo kako će preporučiti da Zaklada promijeni odluku o sastavu Upravnog odbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙