FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

ZAGREB - Na jučerašnji događaj u prostorijama HVIDR-e grada Zagreba, kad je uporabljena sila i privedeno vodstvo te udruge, reagiralo je danas Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, istaknuvši da treba hitno utvrditi činjenice kako bi se vidjelo je li i u kojem razmjeru policija prekoračila ovlasti. Ministarstvo ocijenjuje da je, po do sada raspoloživim podatcima, držeći se načela da nitko ne može biti neosnovano fizički ugrožavan, ponašanje policije u tom slučaju bilo neprihvatljivo. Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor također je zatražila hitnu istragu o tom slučaju te kažnjavanje odgovornih ako se utvrdi njihova odgovornost.

ZAGREB - Na naknadu od 0,50 kuna za povrat ambalaže ne naplaćuje se porez na dodanu vrijednost (PDV), istaknuli su danas iz Ministarstva financija napominjući da je takvo službeno tumačenje dostavljeno krajem prošle godine Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ministarstvo je time reagiralo na navode pojedinih proizvođača da su, budući da nema nikakvog pisanog dokumenta od Ministarstva-Porezne uprave, dužni zaračunati PDV i na naknadu za ambalažu.

ZAGREB - Svečanu jutarnjom molitvom Bajram-namazom u zagrebačkoj džamiji, koji je predvodio predsjednik Mešihata Islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj muftija Ševko Omerbašić, počela je četverodnevna proslava Kurban-bajrama. Čestitavši vjernicima Kurban-bajram, Omerbašić se osvrnuo na prošlu godinu u Islamskoj vjerskoj zajednici te najavio njezine najvažnije aktivnosti u 2006. Omerbašić je u jutarnjoj molitvi izrazio zadovoljstvo što su vjernici i ove godine u miru dočekali još jedan Bajram što ga simbolizira žrtva koja se iskazuje bogobojaznošću i pokornošću.

ZAGREB - Najniže temperature ove godine izmjerene su jutros u unutrašnjem dijelu Hrvatske, pa je u Crnome Lugu bilo minus 17, a u Otočcu minus 15 stupnjeva Celzijevih. Hladno je bilo i u Čakovcu - 14 stupnjeva, Varaždinu i Delnicama - 13 te u Gospiću - 12 stupnjeva, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu koji je te temperature izmjerio na posebnom termometru koji u 24 sata mjeri najnižu postignutu vrijednost. I temperature u europskim gradovima su niske te je tako jutros u Pragu izmjereno - 12 stupnjeva, u Grazu - 11, Varšavi - 10, Muenchenu i Ljubljani - 8 te u Beču i Berlinu - 7 Celzijevih stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙