FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konzorcij Merrill Lynch-Raiffeisen odabran za konzultanta pri privatizaciji srpskog NIS-a

BEOGRAD, 12. siječnja 2006. (Hina/AP) - Konzorcij pod vodstvom MerrillLyncha i Raiffeisen Investmenta potpisao je u četvrtak sporazum sasrpskom vladom o pružanju konzultantskih usluga pri privatizacijivodeće državne naftne kompanije Naftne industrije Srbije (NIS).
BEOGRAD, 12. siječnja 2006. (Hina/AP) - Konzorcij pod vodstvom Merrill Lyncha i Raiffeisen Investmenta potpisao je u četvrtak sporazum sa srpskom vladom o pružanju konzultantskih usluga pri privatizaciji vodeće državne naftne kompanije Naftne industrije Srbije (NIS).

Očekuje se da će konzorcij kojeg je odabrala vlada kao konzultanta u privatizaciji NIS-a sročiti u sljedećih 15 mjeseci "najbolji plan privatizacije našeg naftnog sektora", kazao je srpski ministar energije Radomir Naumov.

Sporazum su potpisali Naumov i predstavnik konzorcija Scott Lewis.

Očekuje se da će konzultanti ponuditi "koncept privatizacije koji će omogućiti uspostavu konkurentskog tržišta i privući inozemne ulagače", dodao je Naumov.

Konzorcij će dobiti 900.000 eura za svoje usluge i dodatnih 1,2 posto od prihoda od privatizacije NIS-a.

Gigant iz komunističkog doba s odjelima za proizvodnju, preradu, trgovinu i maloprodaju nafte i plina proizveo je 2004. 783 tisuće metričkih tona nafte i objavio zaradu od 2,4 milijarde dinara (35 milijuna dolara). Ima oko 17.000 zaposlenih i maloprodajnu mrežu koju čine stotine benzinskih stanica diljem Srbije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙