FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio vjerodajnice novog veleposlanika SCG

ZAGREB, 23. prosinca 2005. (Hina) - Srbija i Crna Gora pridaje osobituvažnost odnosima s Hrvatskom, a posebno je potrebna i korisna suradnjaizmeđu Zagreba i Beograda na polju približavanja europskimintegracijama, rekao je u petak u Zagrebu novi veleposlanik Srbije iCrne Gore u Hrvatskoj Radivoj Cvetićanin, predajući vjerodajnicepredsjedniku Republike Stjepanu Mesiću, priopćeno je iz Uredapredsjednika.
ZAGREB, 23. prosinca 2005. (Hina) - Srbija i Crna Gora pridaje osobitu važnost odnosima s Hrvatskom, a posebno je potrebna i korisna suradnja između Zagreba i Beograda na polju približavanja europskim integracijama, rekao je u petak u Zagrebu novi veleposlanik Srbije i Crne Gore u Hrvatskoj Radivoj Cvetićanin, predajući vjerodajnice predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Veleposlanik Cvetićanin naglasio je da Beograd pridaje posebnu važnost odnosima s Hrvatskom, te je istaknuo kako će osobno, za svojeg mandata, značajnu pozornost pokloniti razvijanju gospodarskih odnosa dviju zemalja, kaže se u priopćenju.

Pritom je veleposlanik najavio kako će raditi na ublažavanju debalansa koji na tom području postoji na štetu SCG, nastojeći u Hrvatskoj predstaviti ono najbolje što postoji u njegovoj zemlji, stoji u priopćenju.

Predsjednik Mesić je, prema priopćenju, izrazio zadovoljstvo napredovanjem normalizacije odnosa između Srbije i Crne Gore i Hrvatske, pri čemu je rekao kako se današnje stanje ne može usporediti s onime od prije pet godina.

Mesić je također ocijenio da je zadržavanje bezviznog režima iznimno važno za dalje napredovanje u bilateralnim odnosima, čiji će temelji, kako je ponovio, ojačati ako se dosljedno bude radilo na individualiziranju krivnje za počinjene ratne zločine, navodi se u priopćenju Ureda predsjednika RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙