FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vujanović: 2006. godina povijesna za Crnu Goru

PODGORICA, 31. prosinca 2005. (Hina) - Nova 2006. godina će za CrnuGoru biti povijesna jer će njeni građani dobiti priliku na referendumuvratiti svoju državnost, izjavio je crnogorski predsjednik FilipVujanović u novogodišnjoj poruci.
PODGORICA, 31. prosinca 2005. (Hina) - Nova 2006. godina će za Crnu Goru biti povijesna jer će njeni građani dobiti priliku na referendumu vratiti svoju državnost, izjavio je crnogorski predsjednik Filip Vujanović u novogodišnjoj poruci.

Vujanović je upozorio da se ta prigoda ne smije propustiti jer će u slučaju neuspjeha referenduma Crna Gora i Srbija dugoročno ostati u odnosu koji bi bio nepovoljan i za Beograd i za Podgoricu.

Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić rekao je da su predstavnici OESS-a i Vijeća Europe dobrodošli kao promatrači referenduma o državnom statusu Crne Gore.

"Oni znaju da u Crnoj Gori odlučuju njeni građani. Sugestije, preporuke, dobri savjeti i usluge su dobrodošle i ništa više", kazao je Krivokapić

Premijer Milo Đukanović je ponovio da je referendum o državnom statusu Crne Gore realnost i njegovo odlaganje "neće podržati nitko politički ozbiljan ni u međunarodnoj zajednici". On je kazao da je za Crnu Goru prihvatljivo sve što su europki standardi i praksa u vezi organiziranja referenduma.

"Nije prihvatljivo da se za Crnu Goru uspostavljaju nova pravila koja nisu važila za druge europske narode", kazao je Đukanović.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović zakazao je prošlog tjedna izvanrednu sjednicu crnogorskog parlamenta za 7. veljače 2006. na kojoj će raspravljati o referendumu o državnom statusu Crne Gore.

Vujanović nije predložio datum održavanja referenduma, navodeći da tu mogućnost ostavlja dijalogu vlasti i oporbe, ali je precizirao da izjašnjavanje građana ne može biti nakon travnja sljedeće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙