FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crna Gora već planira otvaranje svojih diplomatskih predstavništava

PODGORICA, 6. siječnja 2006. (Hina) - Crna Gora će, u slučaju da segrađani na referendumu izjasne za njenu neovisnost, imati svojadiplomatsko-konzularna predstavništva u Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu,Skoplju i Beogradu, zatim, u susjednim državama bivših jugo-republikai najvažnijim europskim i svjetskim centrima, kaže se u studijiizrađenoj po nalogu vlade u Podgorici.
PODGORICA, 6. siječnja 2006. (Hina) - Crna Gora će, u slučaju da se građani na referendumu izjasne za njenu neovisnost, imati svoja diplomatsko-konzularna predstavništva u Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu, Skoplju i Beogradu, zatim, u susjednim državama bivših jugo-republika i najvažnijim europskim i svjetskim centrima, kaže se u studiji izrađenoj po nalogu vlade u Podgorici.

U analizi o otvaranju veleposlanstava i konzularnih predstavništava, objavljenoj u petak, navedene su Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina i Makedonija, zatim, Italija, Austrija, Mađarska, Rumunjska, Grčka i Albanija, kao i najvažniji svjetski centri - među kojima su Bruxelles, Den Haag, Washington, Moskva, London, Pariz, Berlin, Peking i Tokio.

Crnogorski premijer Milo Đukanović nedavno je najavio da Crna Gora planira otvoriti 26 veleposlanstava i sedam misija u međunarodnim organizacijama.

Prema procjeni vlade u Podgorici, u crnogorskoj diplomatskoj mreži, koja bi u potpunosti trebala profunkcionirati početkom 2008. godine, moglo bi biti angažirano oko 150 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙