FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Subotica: DSHV traži izravnu zastupljenost u parlamentu

SUBOTICA, 11. siječnja 2006. (Hina) - Jedina stranka hrvatske manjineu Srbiji, Demokratski savez Hrvata Vojvodine (DSHV), podržavainicijativu za promjenu srbijanskog izbornog zakona ali samo ako ćeona rezultirati usvajanjem rješenja kojim se nacionalnim manjinamajamči izravna zastupljenost u parlamentu Republike Srbije, priopćenoje u srijedu iz DSHV-a.
SUBOTICA, 11. siječnja 2006. (Hina) - Jedina stranka hrvatske manjine u Srbiji, Demokratski savez Hrvata Vojvodine (DSHV), podržava inicijativu za promjenu srbijanskog izbornog zakona ali samo ako će ona rezultirati usvajanjem rješenja kojim se nacionalnim manjinama jamči izravna zastupljenost u parlamentu Republike Srbije, priopćeno je u srijedu iz DSHV-a.

"Za izbor zastupnika u Skupštinu Srbije trebalo bi primijeniti model iz Hrvatske", izjavio je za HINU predsjednik DSHV-a Petar Kuntić. On je dodao da pravo hrvatske manjine na izravnu zastupljenost proistječe i iz Sporazuma o zaštiti nacionalnih manjina koji su potpisali SCG i Hrvatska.

DSHV je prošle godine srbijanskoj vlasti uputio službeni zahtjev za izmjenu izbornog zakona kojim bi nacionalnim manjinama bilo omogućena izravna zastupljenost u Skupštini Srbije, ali je to odbijeno uz obrazloženje da je smanjivanjem izbornog cenzusa ispunjena obveza države o neposrednoj zastupljenosti manjina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙