FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Usvojena Platforma za političke razgovore o budućem statusu Kosova

BEOGRAD, 5. siječnja 2006. (Hina) - Pregovarački tim Srbije u četvrtakje jednoglasno usvojio Platformu za političke razgovore o budućemstatusu Kosova, priopćila je Vlada Srbije.
BEOGRAD, 5. siječnja 2006. (Hina) - Pregovarački tim Srbije u četvrtak je jednoglasno usvojio Platformu za političke razgovore o budućem statusu Kosova, priopćila je Vlada Srbije.

Kako je priopćeno, usvojena Platforma temelji se na principima koji su već prije usvojeni odlukama državnih tijela, na suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, suštinskoj autonomiji za Kosovo unutar Srbije, formiranju srpskog entiteta kroz proces cjelovite decentralizacije Kosova, zaštiti pravoslavnih vjerskih objekata i kulturne baštine, kao i zaštiti javne i privatne imovine.

Također, odlučeno je da će na predstojećem sastanku pregovaračkih timova Srbije i Kosova, koji će se krajem siječnja održati u Beču, sudjelovati izaslanstvo predvođeno srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom i predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, te ministrom vanjskih poslova državne zajednice Srbija i Crna Gora Vukom Draškovićem.

Dio usvojene Platforme, koji se odnosi na decentralizaciju kojoj će biti posvećen bečki sastanak, kao i budući institucionalni položaj srpske zajednice na Kosovu, kako je priopćila Vlada Srbije, javnosti će biti predočen početkom idućega tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙