FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crnogorski ministar vanjskih poslova u posjetu Sloveniji

LJUBLJANA,10. siječnja 2006.(Hina) - Europska perspektiva Crne Gore ipripreme tamošnjih vlasti za referendum o samostalnosti bile su teme usredištu razgovora crnogorskog ministra vanjskih poslova MiodragaVlahovića i i njegova slovenskog kolege Dimitrija Rupela u utorak uLjubljani.
LJUBLJANA,10. siječnja 2006.(Hina) - Europska perspektiva Crne Gore i pripreme tamošnjih vlasti za referendum o samostalnosti bile su teme u središtu razgovora crnogorskog ministra vanjskih poslova Miodraga Vlahovića i i njegova slovenskog kolege Dimitrija Rupela u utorak u Ljubljani.

"Izražavamo potporu europskom usmjerenju Crne Gore jer to pridonosi stabilizaciji cijele regije", rekao je Rupel na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka.

Glede crnogorskog referenduma Rupel je rekao da će Slovenija kao i u drugim slučajevima poštovati svaki rezultat donesen u demokratskom procesu koji pridonosi stabilnosti u regiji.

"Spremni smo našim crnogorskim prijateljima pružiti svo naše znanje i informacije potrebne u približavanju europskim integracijama", rekao je Rupel, dodajući da je u tom smislu dogovoren i niz posjeta ljudi iz političkih, znanstvenih i akademskih krugova.

Odgovarajući na pitanje o trenutačnom omjeru onih koji su za samostalnost i onih koji joj se protive u crnogorskom biračkom tijelu, Vlahović je rekao da sva istraživanja javnog mnijenja u Crnoj Gori u zadnjih sedam godina govore da prevladavaju zagovornici samostalnosti, te da najnovija ispitivanja pokazuju da ih je deset do 12 posto više od onih koji nisu za samostalnost.

Vlahović je istaknuo da je crnogorska vlada uvjerena u uspjeh referenduma koji bi Crnu Goru trebao kvalificirati kao demokratsku i neovisnu državu, te da je spremna na dijalog s oporbom.

Na pitanje o odnosu EU-a prema crnogorskom referendumu Rupel je rekao da Unija u pogledu približavanja Srbije i Crne Gore djeluje na dva kolosijeka i pri tom uvažava ono što je Crna Gora već postigla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙