FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Srbije i Crne Gore u utorak u radnom posjetu Zagrebu

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Srbije i Crne GoreSvetozar Marović boravit će u utorak u jednodnevnom radnom posjetuZagrebu tijekom kojeg će s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićemrazgovarati o bilateralnim odnosima, stanju u regiji te nekimaktualnim pitanjima međunarodnih odnosa.
ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović boravit će u utorak u jednodnevnom radnom posjetu Zagrebu tijekom kojeg će s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem razgovarati o bilateralnim odnosima, stanju u regiji te nekim aktualnim pitanjima međunarodnih odnosa.

Mesić i Marović redovito se sastaju kako bi razmijenili mišljenja, a koriste i prigode za razgovor na marginama međunarodnih skupova. Tijekom Croatia summita, održanog u listopadu u Zagrebu, Marović je rekao da su odnosi Srbije i Crne Gore s Hrvatskom svakim danom sve bolji te da je to dobro i za stabilnost jugoistočne Europe.

"Srbija i Crna Gora i Hrvatska imaju svakim danom sve bolje odnose", rekao je tada Marović, ocijenivši da je to dobro za dvije zemlje, ali i za "europsku stabilnost istočnog dijela Europe".

Marović je tom prigodom također izrazio uvjerenost da će vlada premijera Ive Sanadera, koja uživa i potporu srpske manjine u Hrvatskoj, biti spremna riješiti pitanje raseljenih, jedno od otvorenih pitanja između dviju susjednih zemalja.

Tijekom Marovićeva radnog posjeta Zagrebu u utorak izaslanstvu Srbije i Crne Gore bit će prezentirana javna kampanja Vlade RH i Misije OESS-a u Hrvatskoj o povratku i integraciji pod nazivom "Hrvatska je dom svih njezinih građana".

Predsjednik Mesić boravio je u srpnju u službenom posjetu Srbiji i Crnoj Gori.

Mesić i njegov domaćin Marović suglasili su se tada u Beogradu da treba što prije riješiti otvorena pitanja između dviju zemalja te zatvoriti knjigu rata i od ove regije napraviti sigurnu zonu u kojoj će biti ugodno živjeti.

Dvojica predsjednika ocijenila su da je u zadnje vrijeme puno učinjeno u razvoju dobrosusjedskih odnosa Hrvatske i SiCG, da su intezivirani kontakti na svim razinama i da dvije zemlje na međunarodnom planu povezuje isti cilj - ulazak u EU.

Srbija i Crna Gora podržavaju približavanje Hrvatske Europskoj uniji, a početak pregovora između RH i EU "ima veliku važnost za Hrvatsku i sve njezine građane, ali raduje i sve nas u regiji kao još jedan korak k ostvarivanju zajedničke vizije ujedinjenja, demokratske i prosperitetne Europe", rekao je u Marović u poruci poslanoj Mesiću povodom otvaranja pregovora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙