FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarska podržava pravo Crne Gore na referendum

BUDIMPEŠTA, 12. prosinca 2005. (Hina/AP) - Mađarska podržava pravo CrneGore da održi referendum o neovisnosti no traži da se on održi postandardima Europske unije, rekao je mađarski predsjednik LaszloSolyom u ponedjeljak.
BUDIMPEŠTA, 12. prosinca 2005. (Hina/AP) - Mađarska podržava pravo Crne Gore da održi referendum o neovisnosti no traži da se on održi po standardima Europske unije, rekao je mađarski predsjednik Laszlo Solyom u ponedjeljak.

"Mađarska je cijelo vrijeme imala razumijevanja za crnogorski referendum o neovisnosti s obzirom da ta republika ima na to pravo na temelju ustava", rekao je predsjednik Solyom nakon susreta sa crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem.

"Mađarska se nada da će referendum zadovoljiti norme EU-a i da će biti održan na pošten i čist način", rekao je Solyom.

Crna Gora je ostala u labavoj federaciji sa Srbijom nakon što su se četiri druge jugoslavenske republike izdvojile iz nekadašnje federacije početkom devedesetih godina, no odnosi između Srbije i Crne Gore su se pogoršali a sadašnje crnogorsko čelništvo, koje zagovara neovisnost, najavilo je održavanje referenduma u travnju.

Dvodnevni posjet Budimpešti Filipa Vujanovića, zagovornika crnogorske neovisnosti, događa se u trenutku rasta mađarskih ulaganja u Crnu Goru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙